Vriendschap in coronatijd

Vriendschap in coronatijd
maart 7, 2021 Joanna

Om me heen probeert iedereen zich  aan de coronaregels te houden. We werken, we bellen, appen, facetimen en zien elkaar in Teams. ‘Live’ met elkaar afspreken stond de laatste jaren al onder druk door gezin, werk, huishouden etc, maar door corona worden de etentjes, borrels en logeerpartijtjes bij vrienden of familie elders in het land helemaal mager. Bang om anderen te besmetten, bang om zelf ziek te worden of in quarantaine te moeten gaan.

Maar wat missen we het! Op onze oproep op FB met wie je een high tea zou willen doen, kregen we zoveel reacties: verjaardagen die nog gevierd moesten worden, familieleden die gemist werden, vriendinnen die te lang niet hadden bijgekletst.

Mijn puberdochter slaapt inmiddels zelfs slecht van de coronastress. Advies van de huisarts: ’Spreek vooral af met je vriendinnen: niet digitaal, maar in het echt.’ Let op dat je kwetsbare mensen niet besmet, maar maak jezelf niet te druk om besmet te raken.

En volgens mij is dit een advies wat we allemaal ter harte mogen nemen. We mogen nog steeds een vriend of vriendin thuis uitnodigen of op straat; laten we dat dan ook doen! En voor mijzelf geldt: ik doe dat graag onder het genot van lekker eten: een dinertje, een taartje bij de koffie of een High Tea.

Laten we ook gewoon een beetje genieten!!